English  

تماس با ما

در باره ما

تازه ها

گالری

  شناخت انواع الیاف طبیعی:

 

چـیتایی (Jute):

این الیاف براي اولین بار در شرق هندوستان پرورش داده شد و به جوت یا کنف هندي معروف است. هم اکنون هند و بنگلادش بزرگترین تولید کنندگان چیتائی هستند. رنگ طبیعی زرد تا قهوه اي دارد و به همین دلیل به الیاف طلایی معروف است، این الیاف بعد از پنبه دومین الیاف طبیعی به لحاظ کاربرد است.

 

رامـی (Ramie):

رامی به علف چینی معروف است. این الیاف خاصیت جذب رطوبت بالایی دارد و وقتی خیس میشود قوي تر نیز میگردد، ولی قابلیت کشسانی ندارد و چروك میخورد. از رامی در زمینه تولید نخ هاي دوزندگی صنعتی، کیسه هاي بسته بندي، تور ماهیگیري، صفحات توری براي صافی و بافت پارچه براي مبلمان استفاده می شود.

 

 

لـنین (Linen):

البسه این الیاف آب را زود به خود جذب می کند؛ از این روي زودتر خشک میشود و بیشتر در محصولات دستمال و هوله کاربرد دارد. در ایران گیاه لنین کشت نمی شود. بهترین نوع این الیاف متعلق به بلژیک، ایرلند و روسیه است. البته بجز تهیه الیاف از ساقه این گیاه، از دانه هاي آن نیز جهت روغن گیري استفاده میشود.

 

کـنف (Kenaf):

کنف جزء گیاهانی است که رشد سریعی دارد اما چون الیاف ضخیم تري دارد براي البسه مناسب نیست و بیشتر از آن براي گونی و طناب بافی استفاده می کنند. از کنف دو نوع الیاف به دست می آید، یک نوع از پوسته ساقه که نرم است و دیگری از هسته ساقه که بافتی شبیه الیاف چوبی و زبر دارد.

 

الیاف طبیعی به سه دسته سلولزی (گیاهی) و حیوانی و معدنی تقسیم می شوند که در ادامه به تشریح این سه دسته می پردازیم: الیاف سلولزی یا گیاهی: این الیاف بیشتر در مصر باستان، ایران، هندوستان، روسیه و آمریکاي شمالی کاشته میشدند. به این جهت که این الیاف از گیاهان بدست می آیند به آنها الیاف گیاهی یا سلولزي می گویند. رایج ترین این الیاف 5 نوع هستند که به معرفی آنها می پردازیم:

پنبه ـ لنین ـ چیتایی ـ کنف ـ رامی

 

پـنبه (Cotton):

البسه پنبه اي حرارت بدن را به بیرون انتقال می دهند از اینرو بسیار خنک هستند. عمر بوته پنبه به یک سال میرسد و سه دفعه بار میدهد. بهترین پنبه در ایران متعلق به مناطق گرگان و بابل است. از دانه هاي پنبه یک نوع روغن مخصوص بدست می آید که از آن روغن نباتی تهیه میکنند.

 

 

 

  خاصیت پارچه های الیاف طبیعی چیست؟

کرده و سپس تبخیر می کند. پنبه پیش از آن که مرطوب شود قابلیت جذب رطوبت معادل 1/5 برابر وزن خود را داراست.

پوشاک تهیه شده از الیاف طبیعی ضمن حفاظت محیط زیست، احساس راحتی و آرامش را برای مصرف کننده به همراه دارند. پوشاک تهیه شده از مواد طبیعی مانند پشم و پنبه علاوه بر وزن بسیار سبک، از حیث بهداشت فردی نیز دارای نمره بهتری هستند.

حالت های پارچه های الیاف طبیعی در دماهای مختلف: این الیاف هنگام سرما منقبض شده و منفذهای آن تنگ شده و مانع عبور جریان هوای سرد می شوند، در هنگام گرما نیز منبسط شده و اجازه می دهد گرمای درون بدن به بیرون جریان پیدا کند و بدن احساس خنکی کند.

 

پارچه های پنبه یی در برابر حرارت محیط، بدن را حفاظت می کنند و در تماس با پوست ملایم هستند. پارچه پنبه ضد آلرژی است و برای افرادی که حساسیت های پوستی دارند بسیار مناسب هستند، به همین دلیل از پنبه در صنعت پزشکی زیاد استفاده می شود.

جهت شستشوی الیاف پنبه استفاده از پودر لباسشویی مانعی ندارد ولی به هیچ وجه مایع سفیدکننده و دیگر مواد شیمیایی مورد استفاده قرار نگیرد. این لباس ها قابل شستشو در ماشین لباسشویی می باشند بنابراین بهتر است به صورت پشت و رو داخل ماشین لباسشویی قرار گیرند.

الیاف پنبه در کشور ما به اشتباه با نام الیاف نخی رایج است، این الیاف رطوبت طبیعی بدن را جذب

 

 

 

  چه لباسی برای فرم بدن شما مناسب است؟

 

 

 

  پارچه لنین (الیاف طبیعی) چیست؟

لنین از گیاهی به نام "فلاکس" استخراج می شود. این گیاه بیشتر در مناطق دریای مدیترانه و آسیای مرکزی رشد می کند. الیاف طبیعی لنین رطوبت را سریعتر از پارچه های دیگر جذب می کند و خیلی زود هم خشک می شود. این پارچه معمولن بدون پرز هست و گرد و غبار را به خود نمیگیرد.
مرغوبترین نوع این پارچه از هفتاد درصد پنبه و ده درصد پلی استر و بیست درصد ویسکوز تهیه می شود و پایین ترین کیفیت آن با پنجاه درصد پنبه و پنجاه درصد پلی استر و بدون ویسکوز است.
لنین به پارچه کنفی هم معروفه و از پارچه های مناسب فصل تابستانه. بسیار جذب بالایی داره و خنکه. بسیار خوش فرم و به راحتی شسته و خشک میشه.
یکی از ویژگی هایی که لنین را بسیار معروف کرده سبک بودن آن است. الیاف لنین مقاومتر از پنبه هستند. حتا از الیاف لنین در کاغذ اسکناس استفاده میشه تا مقاومت آن را بالا ببره. همین موضوع باعث شده که طول عمر این پارچه و منسوجات آن بیشتر شود. گفتنی است الیاف پارچه لنین ضد آلرژی نیز هست.

 

 

 

  رنگ های مناسب فصل پاییز کدامند؟

در فصل پاییز رنگ ها می بایست ملایم و گرم انتخاب شوند که طیفی از رنگ های زرد، نارنجی، زرشکی، سبز تیره، زیتونی، قهوه ای روشن و قهوه ای شکلاتی می باشد.
از رنگ های ترکیبی نیز می توان استفاده کرد مانند تصاویر روبرو.

گفتنی است رنگ های زرد لیمویی و رنگ های شاد و جیغ و فسفری و قرمز و سبز روشن مناسب فصل تابستان هستند. همچنین رنگ های سفید و خاکستری و طوسی همیشه خنثا و متعلق به چهار فصل هستند.

دوستان گرامی مدل های پاییزه مارو می تونید در پیج گالری مشاهده کنید و سفارش بدید.

 

 

 

عکس: حسین محمودی وبلاگ کشاورز ارگانیک

 organic-farming.persianblog.com

 

غنچه های پنبه

 

پیله های ابریشم

 

ساقه های کنف

 

کیف بافته شده از الیاف کنف

 

الیاف و منسوجات مصنوعی

 

نایلون یا ابریشم مصنوعی

 

دانلود مقاله الیاف طبیعی

  الیاف طبیعی چیست؟

پیش از این که به معرفی علمی الیاف طبیعی بپردازیم، مقایسه یی داریم بین محصولات تولیدشده با الیاف مصنوعی با محصولات تولیدشده با الیاف طبیعی:

امروزه با وجود انبوهی از مواد اولیه صنایع که به صورت شیمیایی تولید شده و در ساخت محصولات مختلف مانند پوشاک ـ ابزارآلات ـ ظروف ـ مصالح ساختمانی و... کاربرد دارند، اهمیت مواد اولیه طبیعی روز به روز بیشتر می شود؛ بخصوص در محصولاتی که ارتباط مستقیم با انسان دارد مانند پوشاک.

هرچندگاه توسط منابع علمی اعلام می شود که مواد مصنوعی با داشتن برخی نکات برتر خود نسبت به مواد طبیعی، باز هم به دلیل داشتن مضراتی برای انسان به اصطلاح کم میاورند و متخصصین استفاده از مواد طبیعی را به مردم پیشنهاد می دهند؛ برای نمونه اثبات شده که الیاف پتو و فرش ماشینی بسیار مسموم بوده و برای کارکنان در محیط کارخانه و مصرف کنندگان در منزل، عوارض تنفسی، مشکلات زنانگی و گاه حساسیت هایی را در درازمدت باعث می شوند، در صورتی که برای گلیم و فرش دستبافی که سال های سال مردم این سرزمین با استفاده از الیاف طبیعی پشمی تولید و استفاده می کردند هیچ گونه عوارض منفی گزارش نشده. همچنین الیاف طبیعی که برای تولید پوشاک استفاده می شده مانند پشم ـ کرباس ـ کتان یا پنبه که مواد اصلی تشکیل دهنده پوشاک اقوام ایرانی بوده است نه تنها هیچ گونه عوارض منفی ندارند بلکه کاملن با ساخت و کار پوست و عرق و تنفس پوستی سازگاری دارند.

امروزه جمعیتی از مردم که به سلامت خود و طبیعی تر بودن شکل زندگی خود اهمیت بیشتری می دهند به سوی مصرف محصولات گیاهی و کشاورزی روی آورده اند که کاملن در چرخه کاشت ـ داشت ـ برداشت طبیعی و بدون دخالت هیچ نوع ماده سمی یا کود شیمیایی و مواد افزودنی یا نگه دارنده تولید می شوند که به محصولات کشاورزی ارگانیک با فناوری «مدیریت یکپارچه آفات» (IPM (Integrated Pest Management معروفند.

حتا پوشاک ارگانیک هم موجودیت پیدا کرده و در بازار عرضه شده اند:

که تولیدات زاگرس نیز از این جمله پوشاک ارگانیک محسوب می شوند. کلیه محصولات زاگرس به صورت نخ پنبه طبیعی خریداری شده و مراحل نساجی ـ رنگرزی ـ دوخت و... به دست کارگران ایرانی تولید می شود. نکته برتر پوشاک ارگانیک این است که پس از فرسوده شدن یا پاره شدن همانند کاغذ، دوباره قابل بازیافت است!

الیاف طبیعی چیست؟

اليافي كه از منابع طبيعي مانند معادن، حيوانات و گياهان بدست مي‌آيند، در گروه الياف طبيعي قرار مي‌گيرند. مصريان باستان از كامپوزيت هاي الياف طبيعي، آجر، ظروف سفالي و قايق هاي كوچك مي‌ساختند. يك قرن پيش توليد تقريباً تمام وسايل و بسياري از محصولات فني از الياف طبيعي ساخته مي‌شد. پارچه، طناب، كرباس و كاغذ از الياف طبيعي مانند پنبه (كتان)، شاهدانه، سيسال و كنف ساخته مي‌شد. گیاه Sisal که تنها در جنوب آفریقا و کشورهای شرق آسیا رشد می کند با یک روش کاملن طبیعی و بدون هیچ گونه رنگ و یا مواد افزودنی چوشانده شده و با استفاده از تابش اشعه آفتاب خشک می شود. ماساژ دادن با الیاف Sisal دارای خواص درمانی برای جوش های پوستی واریس، سوریاس، و... می باشد. البته استفاده از آن برای پوست های سالم هم باعث شادابی وتمیز شدن پوست خواهد شد. مي‌توان الياف طبيعي را به سه دسته معدني، حيواني و گياهي تقسيم نمود.

الياف معدني:

الياف اين گروه از سنگ هاي معدني بدست مي‌آيند. به عنوان نمونه مي‌توان به آزبست اشاره نمود. آزبست مي‌تواند استحكام و سفتي كامپوزيت را بهبود ببخشد ولي استحكام ضربه را كاهش مي‌دهد. علاوه بر اين فرآيند آن مشكل است. امروزه استفاده از اين الياف بدليل ايجاد سرطان ريه در طولاني مدت، محدود و ممنوع شده است.

الياف حيواني:

الياف بدست‌آمده از ارگانيسم‌هاي زنده، الياف حيواني ناميده مي‌شوند. به عنوان مثال، پشم از گوسفند اهلي بدست آيد. الياف ابريشم را كرم ابريشم مي‌سازد. ابريشم برخلاف تمام الياف طبيعي ديگر از قبيل پنبه و پشم، يك ساختار سلولي ندارد و روش ساخت آن، شبيه الياف مصنوعي مي‌باشد. از الياف حيواني در ساخت كامپوزيت ها استفاده نمي‌شود.

الياف گياهي:

در بين الياف طبيعي، الياف گياهي بيشترين كاربرد را در كامپوزيت ها دارند. بر اساس اين كه از كدام قسمت گياه گرفته شده‌اند، به سه دسته تقسيم مي‌شوند: الياف ميوه ـ الياف پوست يا ساقه ـ الياف برگ. الياف طبيعي از قديم در صنايع مختلف استفاده مي‌شده‌اند و پتانسيل كاربرد در صنايع رو به رشد كامپوزيت هاي مهندسي را دارا مي‌باشند. اگر چه جايگزيني مستقيم الياف شيشه (مصنوعی) با الياف طبيعي به راحتي امكان پذير نيست، اما خواصي كه اين الياف در مقايسه با شيشه از خود نشان مي‌دهند در بسياري جهات موجب برتري آنها مي‌شود مانند:

1ـ ‌داراي منابع تجديد شونده

2ـ ‌امكان استحصال نامحدود

3ـ فوايد محيطي ناشي از ايجاد تعادل در توليد و مصرف گاز CO2

4ـ سبكي

5ـ بازيافت بهتر

6ـ كاهش فرسايش ابزار

7ـ بهبود بازگشت انرژي (recovery Energy Enhanced)

8ـ كاهش ناراحتي‌هاي پوستي و تنفسي

9ـ زيست تخريب بودن

الیاف نساجی طبیعی:

الیافی هستند که از طبیعت و بدون نیاز به تغییری کلی در ماهیت و یا شکل آن بدست می آیند. شامل الیاف: پنبه ـ پشم ـ ابریشم ـ کنف ـ چتایی ـ شاه‌دانه و...

کاربرد الیاف طبیعی:

1ـ تولید نخ

2ـ تولید منسوجات / پارچه های بی بافت

انواع الیاف طبیعی:

ـ پنبه

تاریخچة پنبه در ایران احتمالن به دوران هخامنشیان بازمی گردد، اما درباره کاشت پنبه پیش از دوره اسلامی ایران اطلاعات معتبر اندکی در دست است. سابقه کشت پنبه (Cotton) در مکزیک و آمریکای جنوبی به حدود 3500 سال پیش از میلاد مسیح می‌رسد. پنبه از محصولات مهمی است که برای رشد مطلوب نه تنها به عناصر ماکرو احتیاج دارد بلکه استفاده از عناصر میکرو باعث بهبود کیفیت آن می گردد.

ـ ابریشم

ابریشم یکی از بهترین الیافی است که سابقه کاربرد آن به چندین هزار سال پیش می‌رسد. اصل ابریشم به چین باستان بازمی‌گردد. از برخی افسانه‌ها برمی‌آید که شاهزاده خانمی چینی به ‌هنگام صرف چای در باغش به ناگاه پیله کرم ابریشمی به میان فنجانش افتاد و گرمای چای سبب شد که از پیله الیاف ابریشمی به‌دست آید. طبق افسانه ای دیگر در 2600 پ.م. پرورش کرم ابریشم و استفاده از الیاف ابریشم مورد توجه قرار گرفت و چینی ها قرن ها، پرورش و تهیه الیاف ابریشم را از دید و دسترس خارجیان دور نگه داشتند.

برای ساختن یک یارد پارچه حدود ۳000 پیله لازم است. قرن‌ها ابریشم دور از دسترس و استفاده عامه مردم بود و تنها ثروتمندان، اشراف و فرمانروایان و اطرافیانشان می‌توانستند پوشاک ابریشمین داشته باشند. زیرا هر کسی قدرت خرید آن را نداشت. امروزه نایلون و پلی‌استر را در معنی ابریشم مصنوعی دانسته‌اند و از جهات مختلف از آنها در پارچه‌بافی استفاده می‌کنند. با این حال تاکنون از ارزش و اهمیت ابریشم طبیعی کاسته نشده است.

ـ کنف

کنف گیاهی یکساله است که دارای ریشه های عمیق و متراکم و سفید رنگ است. این گیاه در مناطق خاصی از جهان نظیر بنگلادش، هندوستان، چین، پاکستان و تایلند از طریق کاشت بذر تولید می شود و از خانواده پنیرکان و از جنس ختمی می باشد و به علت ظرافت و استحکام زیاد در صنایع نساجی در تولید فرش های ماشینی و موکت وگلیم و پارچه ها و بارپیچ های مخصوص و چتایی و طناب و نخ جوت و کیف و مبلمان و اثاثیه منزل و تورهای ماهیگیری و صنعت بسته بندی و حتی در صنعت کشاورزی برای نگهداری مواد غذایی استفاده می شود.

همچنین جوت به دلیل داشتن رسانایی حرارتی کم می تواند در صنعت عایقکاری بخصوص عایقکاری صوتی مورد استفاده قرار می گیرد بدون آن که هیچ گونه حساسیت پوستی برای افراد ایجاد کند. دامنه جغرافیایی کشت کنف بسیار زیاد است و از روسیه و منچوری تا در جنوب آفریقا کشت می شود. طول و قطر آن بستگی به محیط کشت دارد به طوری که طول آن از 1متر تا 4 متر و قطر آن از 8 میلی متر تا 25 میلی متر تغییر می کند. رنگ ساقه آن بستگی به نوع کنف، سبز یا قرمز و یا ارغوانی است. در پوست ساقه کنف، الیافی به صورت یک لایه نرم وجود دارد و چوب میانی آن نیز استوانه نسبتا قطوری از الیاف چوبی کوتاه می باشد که در وسط آن مغز چوب پنبه مانندی وجود دارد. ساقه خشک آن در صنعت کاغذسازی مورد استفاده قرار می گیرد و حتی برگ های آن به عنوان سبزی مصرف خوراکی دارد.

میوه کنف کپسول لوکولیسید تخم مرغی شکل، نوک تیز، کرکدار و اندازه آن تقریبا برابر نصف کاسبرگ است و هر کپسول دارای 5 برچه است که در داخل هر برچه حداقل یک دانه وجود دارد و بذر آن دارای 20 درصد روغن خوراکی می باشد.

جوت می تواند با دیگر الیاف طبیعی و مصنوعی مخلوط شده و حتی رنگ های سلولزی را به خود جذب کند. با وجود این که جوت توسط الیاف ارزان مصنوعی مشابه در بعضی از صنایع جایگزین شده است ولی خاصیت زیست محیطی آن که برای ذخیره مواد غذایی به مدت طولانی کاربرد دارد نمی تواند توسط هیچ یک از الیاف مصنوعی انجام شود.

الیاف نساجی مصنوعی:

به گروهی از الیاف نساجی گفته می شود که توسط روش های خاص تولیدی و به صورت مصنوعی تولید می شوند و به طور معمول در طبیعت وجود ندارند ولی ممکن است ریشه طبیعی داشته باشند.

الیاف زیر از الیاف نساجی مصنوعی شناخته می شوند:

1ـ الیاف سلولز

2ـ الیاف استات سلولز

3ـ الیاف ویسکوز

4ـ الیاف اکریلیک

5ـ الیاف پلی پروپیلن

ابریشم مصنوعی

ابریشم مصنوعی یا نایلون در کمپانی دورپونت به ‌وسیله والاس هامه کاروترز و گروه تحقیقاتش کار روی نایلون گسترش یافت. دورپونت در اندیشه و اقدام ساخت ماده‌ای برای ابریشم مصنوعی بود. آنان می‌دانستند که بازار برای تهیه جوراب ابریشمی با درخواست خرید فراوان و عرضه نسبتن کم ابریشم، جوراب تهیه شده ابریشمین گران تمام می‌شود. از این رو به فکر ابداع و اختراع ماده‌ای افتادند که خواص ابریشم را داشته اما بهای آن مناسب باشد. سرانجام پس از چندین سال تحقیق کاروترز و تیم او تقریبن ماده مورد نظر و دلخواه را کشف کردند. در 1930 کاروترز و جولیان هیل، دستیارش پلی‌استر را کشف کردند.

رفته رفته با تلاش‌های همه‌جانبه کار ساخت ابریشم مصنوعی که همان نایلون باشد، عملی و اقتصادی شد. چه در سال 1934 دونالد کافمن، دستیار دیگر کاروترز نخستین لیف نایلون را به دست آورد و سرانجام در 1935 نایلون عرضه و نخستین جوراب نایلونی ساخته شد. در 1938 بافته نایلونی وارد بازار ایالات متحده آمریکا شد و در 1941 شصت میلیون جفت جوراب نایلونی فروخته شد. در جریان جنگ جهانی دوم، چتر نجات، چادرهایی برای حفظ سربازان از پشه مالاریا، ریسمان و دیگر لوازم و وسایل را از نایلون ساختند.

امروزه نایلون را از سوراخ‌های ریز دستگاه‌های مخصوص تولید الیاف نایلونی می‌گذارنند و با این روش نخ‌های نایلونی ظریف و نازک را از نوردها بیرون می‌کشند که نخ‌های بسیار سختی می‌باشد. چه پاره‌ای از نخ‌های تولیدی نایلون را که با روندها و شیوه‌های خاص به‌دست می‌آوردند تقریبن به استحکام هم وزن خود با فولاد می‌باشد. از نایلون مسواک، آلات موسیقی، بادبان، تور ماهیگیری، فرش ماشینی و دیگر وسایلی که با استحکام و با وزن سبک باید باشد می‌سازند.

 

برگرفته از سایت شبکه ایران کامپوزیت و سایت شرکت بازرگانی کیان

 

 

 

  info@pooshak-chakavak.com

   alyaf_tabiee_chakavak

   alyaftabichakavak

   09122010726

 

 خانه

 گالری

 در باره ما

  تماس با ما

تولید و پخش پوشاک الیاف طبیعی چکاوک

(سارافون ـ اسپرت ـ سنتی ـ هنری ـ الیاف طبیعی)

(زاگرس سابق)

 

با بیش از 30 سال سابقه تولید پوشاک زنانه و مردانه

 

 

Sep. 2020 All rights reserved for Pooshak-Chakavak. Designed by Tirajeh